OFERTA SPECIALA 8 MARTIE, -10% LA TOATE PRODUSELE
×
 
Cum ingrijim florile taiate?
14 Nov

Cum ingrijim florile taiate?

Posted By: Dragut Times Read: 404 Comments: 0

La Savi Flowers ne propunem sa asiguram prospetimea florilor pe care le livram clientilor nostri, acasa sau la birou. Acest proces incepe cu importarea celor mai calitative flori, si parteneriate cu alti importatori de top din tara.

Cu toate acestea, pentru a asigura longevitatea buchetelor, clientii nostri sunt sfatuiti sa ofere o minima atentie florilor pe care le primesc.

Din fericire, ingrijirea florilor taiate este foarte usor de realizat. Iata cativa pasi simpli care vor asigura prospetimea si aspectul ingrijit al buchetelor de flori.

1. Totul incepe cu o vaza curata si apa proaspata de calitate.

 Unul dintre cei mai mari inamici ai florilor sunt bacteriile. Ele pot imbolnavi planta si blocheaza absorbtia de apa a florilor prin "infectarea" zonei taie din tulpina. Cand o floare este scoasa din sistemul protector al radacinii isi pierde protectia naturala asigurata de sistemul de filtrare din radacini. 

Este important, deci, sa punem florile in apa cat mai curata si sa dezinfectam vazele de fiecare data cand schimbam apa.

Folositi intotdeauna apa calduta, deoarece va fi absorbita mult mai usor de flori.

Nu este indicata folosirea apei imbuteliate, deoarece aceasta contine minerale, sodium si fluoride, care blocheaza absorbtia de apa.

2. Folositi plicurile de hrana primite impreuna cu buchetele. 

Cand floarea este atasata de planta cu radacina primeste toti nutrientii necesari cresterii si infloririi. Taiata din plata mama, floarea isi pierde sursa de hrana si apa. Plicurile cu hrana florala au fost create ca sa simuleze mediul natural al plantei, si permite florii sa creasca si sa infloreasca.

Pe internet gasim tot felul de retete cu produse din gospodarie care pot fi folosite pentru a prelungi viata florilor in vaza. Totusi, daca ai primit la livrare pliculetele cu solutie prfesionala, este indicata folosirea lor in locul solutiilor improvizate in bucatarie. 

Aceste solutii profesionale sunt dezvoltate stiintific in mixuri de substante perfect echilibrate, care contin:

  • Zaharoza (zahar): zaharul este sursa de energie. Cu toate acestea, in cantitate prea mare el va accelera procesul de imbatranire al florilor din bcuhet.
  • Acidifiant : majoritatea surselor de apa sunt alcaline, si pot scurta durata de viata a buchetelor de flori. Acidifiantul va regla PH-ul apei astfel incat sa fie cat mai apropiat de PH-ul apa absorbita prin radacini. El ajuta si la stabilizarea pigmentului florilor si poate neutraliza efectele etilenei (vezi punctul 4).
  • Inhibator bacterian: creat sa contrastimuleze inmultirea bacteriilor din apa.
  • Agenti de sedimentare: care vor stimula depunerea sarurilor si a impuritatilor pe fundul vazei, in loc sa fie absorbite de floare prin tulpina.

Urmariti instructunile de utilizare de pe ambalaj si folositi mereu cantitatea recomandata.

3. Taierea tulpinilor si curatarea frunzelor.

Cand ai primit florile, taie tulpinile in unghi cel putin 1-2 cm. Foloseste un cutit ascutit sau un cleste in locul unei foarfece obisnuite. 

Taierea in unghi deschide o suprafata mai mare din tulpina pentru hidratare, si impiedica capetele tulpinilor sa stea perfect lipite pe fundul vazei, lucru care poate bloca absorbtia apei.

Frunzele care ajung sub suprafata apei trebuie indepartate. Ele se vor deteriora si putrezi, formand un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor, care vor bloca sistemul vascular al florilor, prevenind hidratarea si ducand, in cele din urma, la ofilirea buchetului. NU rupeti toate frunzele. Florile au nevoie de frunze in procesul de hidratare. Fii bland cu florile atunci cand le cureti de frunze si spini. Zgarieturile pe tulpina sunt "rani deschise" pe unde bacteriilor pot patrunde.

4. Tineti fllorile cat mai departe de fructe si legume. In procesul lor de coacere ele secreta un gaz numit etilena ce va accelera metabolismul florilor, grabind astfel imbatranirea lor.

Acum nu iti ramane decat sa te bucuri de florile tale in vaza.

Write Comment